miercuri, 11 aprilie 2012

Vodafone-Bonele



“Viaţa cu ceva în plus” este ceea ce vrea să ne aducă Vodafone. Cum? Ne exemplifică faimosul CRBL, împreună cu soţia lui.

Ea calcă de zor multitudinea de haine adunate, doar intră “în fişa postului” ca soţia/mama să fie cea care se ocupă de astfel de treburi.

La un moment dat trebuie să lase fierul de călcat pentru a se duce la copil şi îşi roagă soţul să termine el ce a mai rămas.

Răspunsul este dat într-o notă filosifică, căci bărbatul casei nu alte treburi decât joaca şi lansările de replici aparent isteţe: “alege-ţi un plus pentru la anul, ori ne luam o bonă, ori ne luăm două bone.”

Ironic “ne luăm”.  Bona îi va veni în ajutor soţiei pentru a termina probabil liniştită hainele de călcat, pentru că în cazul Vodafone nu prea avem ocazia sa vedem promovat  parteneriatului dintre soţi. Vedem în schimb un “tablou” de familie aşa cum este el perceput în societatea românească, în care fiecare dintre personaje îşi joacă rolul stereotipic: ea, super-mama care calcă, are grijă de copil; el jucându-se cu o bilă şi dând sfaturi soţiei despre cum ar trebui să se împartă între toate sarcinile clasice.

Oare n-ar fi fost într-adevar o viaţă cu ceva în plus dacă imaginea ar fi fost alta, în care el ar fi lăsat bila pentru a-şi ajuta soţia la călcat?

Oana V.
Multumim Alina V. pentru sugestie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu